Ik heb zo'n echte gietijzeren poffertjespan en een grilpannetje die verschrikkelijk fijn zijn om te gebruiken, maar een ramp om schoon te maken.
Mijn geemailleerde gietijzeren koekenpan gaat al 10 jaar gewoon in de vaatwasser, al zegt men dat dat niet kan.
Maar het gaat nog steeds goed met hem.
Gewoon onbewerkt gietijzer zou er als een roestbonk uit komen.
Het geribbelde grilpannetje zet ik gevuld met water op het vuur om zo het vet wat los te weken.
En daarna is het (voor mijn gevoel) uuuuuuuuren schuren geblazen.
En dan nog heb ik het gevoel dat het niet schoon is.
De poffertjespan is te ondiep om met water op te zetten dus dat is afspoelen en schuren.
En ook dit ding blijft vettig naar mijn idee.
Vandaag heb ik wat rondgegoogled maar de adviezen zijn volkomen tegenstrijdig.
Wel schoonmaakmiddel, nooit schoonmaakmiddel, soda, soda slecht, etcetcetc.
Ik wordt er niet veel wijzer van.
Mocht iemand hier meelezen en de echte goeie truuk weten, laat het me alstjeblieft weten!
Als je een half vaatwas tablet mee laat sudderen, laat echt alles los.
BeantwoordenVerwijderenGroet Petra
hoi Petra bedankt voor de tip
BeantwoordenVerwijderenmaar hoe doe je dat in poffertjes pan?
eerst oplossen en dan in alle holletjes een beetje gieten?
VerwijderenInmiddels geleerd dat weken in een bak met water en soda goed werkt.
BeantwoordenVerwijderenAls ik veel moet schuren, pak ik een accuboor die ik (om te schroeven bijvoorbeeld) langzaam kan laten draaien. Ik heb hier een schuursponsje op een bitje gemaakt, wat dan in de boormond past. Voor echt hardnekkige roest of iets dergelijks zou ik een pannensponsje gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenGelukkig geen last van roest.
VerwijderenWat slim.
Hoe zet je dat sponsje dan vast?