dinsdag 20 december 2016

diepvriesloempias


 Op pinterest las ik dat je loempias van de Jumbo 18 minuten op 200° moet bakken.
Dus ik heb maar aangenomen dat voor de Lidl loempias hetzelfde geldt.


Ik gokte op het hoge rooster en heb wat olie opgespoten met het bijgeleverde spuitflesje.
Dat zou de olie moeten verstuiven, maar het geeft een dunne harde straal.
Dat verdeeld niet erg best.


Op de plekken waar olie zat is het net ff te zwart geworden, maar ook weer niet heel dramatisch.
Volgende keer op een laag rooster en zonder olie proberen.


De loempias zijn wel door en door warm en gaar.
In mijn snackoventje heb ik toch vaak nog slappe delen korst en vaak loopt het water er nog uit.

Kortom: een geslaagde eerste poging.

----------

Een maandje later tweede poging.
Ditmaal die van de Jumbo.
22 min op 250° staat er op de verpakking.
Dus ik begon met 2x 10 min. 
Maar kant 1, die natuurlijk nog erg bevroren was, had echt nog een paar minuten extra nodig, dus heb ik ze nog een keer gedraaid.
Dit alles zonder olie en op het onderste rooster.


Et voila lekker knapperig korstje


3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja he?, Binnenkort toch ook maar eens wat gezonds gaan uitproberen 😉

      Verwijderen
    2. Er is een update.
      Vroeger, heeeeeeel lang geleden maakte ik ze zelf.
      Vegetariscen erg lekker.
      Toch maar eens gaan spitten in mijn oude kookboeken

      Verwijderen